Citytrip

Praag

Het hart van Praag wordt gevormd door de oude binnenstad, een doolhof van geplaveide straatjes en historische pleinen. De Praagse Burcht, hoog boven de stad uitrijzend, is een verbluffend architectonisch complex dat eeuwen van koninklijke geschiedenis omvat. Binnen de muren van de burcht vind je de imposante Sint-Vituskathedraal, het koninklijk paleis en de Gouden Straat, een rij van kleurrijke huisjes die ooit bewoond werden door goudsmeden.

De Karelsbrug, een meesterwerk van gotische architectuur, verbindt de oude stad met de wijk Malá Strana en biedt een schilderachtig uitzicht op de stad en de rivier. Op de brug worden bezoekers omringd door beelden van heiligen en kunstenaars, waardoor het lijkt alsof je door een openluchtmuseum loopt. Praag is één van de mooiste Europese steden en absoluut een citytrip van 3 dagen waard.

Culturele Pracht:

Praag heeft een rijke culturele scene, gekenmerkt door talloze musea, theaters en galerijen. Het Nationaal Museum, gelegen op het Wenceslasplein, herbergt uitgebreide collecties die de geschiedenis, kunst en wetenschap van Tsjechië belichten. Het Museum Kampa, gelegen aan de oevers van de Moldau, concentreert zich op moderne kunst en biedt een uniek perspectief op de hedendaagse Tsjechische creativiteit.

De wijk Josefov, de voormalige Joodse wijk, herbergt het Joods Museum, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de rijke Joodse geschiedenis van Praag. De oude Joodse begraafplaats, met zijn scheve grafstenen, ademt een atmosfeer van eeuwenoude verhalen.

Architectonische Schatten:

Praag staat bekend om zijn diverse architecturale stijlen, van gotiek tot barok en van renaissance tot art nouveau. Het Oude Stadsplein, omringd door kleurrijke gebouwen en de gotische Týnkerk, is een levendige ontmoetingsplaats. Elk uur trekt de astronomische klok op het oude stadhuis de aandacht van bezoekers, terwijl de 12 apostelen tevoorschijn komen en het uur aankondigen.

De Dansende Huizen, een voorbeeld van eigentijdse architectuur, bieden een interessant contrast met de middeleeuwse pracht van de stad. Deze unieke gebouwen, ook wel bekend als de Ginger en Fred, staan als een eerbetoon aan de moderne kunst in het historische hart van Praag.

Sfeervolle Buurten:

Praag is verdeeld in verschillende wijken met elk hun eigen charme. De wijk Vinohrady staat bekend om zijn groene parken, statige herenhuizen en trendy boetieks. Malá Strana, aan de voet van de Praagse Burcht, ademt een sfeer van romantiek uit met zijn geplaveide straatjes en intieme pleinen.

De wijk Žižkov staat bekend om zijn bruisende nachtleven en de iconische Žižkov Televisietoren, die ’s nachts verandert in een opvallend kunstwerk met knipperende babybeelden.

Culinaire Verwennerij:

De Tsjechische keuken is een ware traktatie voor fijnproevers, en Praag biedt een scala aan culinaire ervaringen. Proef traditionele gerechten zoals goulash, trdelník (een zoet deeggebak) en svíčková (gemarineerd vlees met roomsaus). De lokale biercultuur is ook een essentieel onderdeel van het Praagse leven, met vele brouwerijen die hun eigen ambachtelijke bieren produceren.

Zeker doen tijdens een Praag citytrip

  1. De Praagse Burcht en Sint-Vituskathedraal: Ontdek het grootste oude kasteelcomplex ter wereld en bewonder de indrukwekkende gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal binnen de burchtmuren.
  2. Karelsbrug: Maak een schilderachtige wandeling over deze iconische brug die de oude binnenstad met de wijk Malá Strana verbindt, omringd door indrukwekkende standbeelden en straatartiesten.
  3. Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí): Geniet van de historische pracht van het oude stadsplein, met de astronomische klok, de Týnkerk en kleurrijke barokke gebouwen die de sfeer van het oude Praag vangen.
  4. De Astronomische Klok: Mis het spektakel van de astronomische klok op het oude stadhuis niet, waar elke uur de apostelen tevoorschijn komen en de tijd wordt aangekondigd.
  5. Josefov (Joodse Wijk): Verken de Joodse wijk met zijn synagogen, de Joodse begraafplaats en het Joods Museum om inzicht te krijgen in de rijke Joodse geschiedenis van Praag.
  6. Nationaal Museum (Národní Muzeum): Duik in de geschiedenis, kunst en wetenschap van Tsjechië in dit indrukwekkende museum op het Wenceslasplein.
  7. Malá Strana: Dwaal door de charmante straatjes van Malá Strana, bewonder de barokke architectuur en ontdek verborgen juweeltjes zoals de Lennonmuur.
  8. Dansende Huizen: Bekijk de moderne kant van Praag met een bezoek aan de Dansende Huizen, een architectonisch hoogstandje aan de oever van de Moldau.
  9. Petřín-heuvel en Uitkijktoren: Geniet van een wandeling door de groene omgeving van Petřín-heuvel en bereik de uitkijktoren voor een panoramisch uitzicht over de stad.
  10. Koffiehuizen en Bierproeverij: Proef de lokale lekkernijen in een van de vele sfeervolle koffiehuizen en dompel jezelf onder in de Tsjechische biercultuur door een bezoek te brengen aan een traditionele brouwerij.

Uw praag citytrip

Praag – hoofdstad van Tsjechië, met zijn historische pracht, culturele schatten, architecturale diversiteit en culinaire verwennerij, belooft bezoekers een onvergetelijke stedentrip. Of je nu verdwaalt in de betoverende steegjes van de oude binnenstad, geniet van een opera in het statige Nationaal Theater, of ontspant in een van de sfeervolle wijken, Praag nodigt uit tot ontdekking en verwondering. Deze stad, met zijn tijdloze schoonheid en levendige energie, blijft in het hart van elke reiziger gegrift als een plek vol geschiedenis, kunst en betovering.