Citytrip

3 dagen citytrip Porto


Porto, een betoverende stad in het noorden van Portugal, omarmt bezoekers met zijn charmante straten, historische erfgoed en levendige sfeer. De oude stad, Ribeira genaamd, wordt gekenmerkt door smalle geplaveide straten, kleurrijke huizen en schilderachtige pleinen langs de oevers van de rivier de Douro. De iconische Dom Luís I-brug verbindt de oude stad met Vila Nova de Gaia, waar de beroemde portwijnkelders te vinden zijn. Ontdek de gotische kathedraal, wandel door de historische wijken en geniet van adembenemende uitzichten vanaf de uitkijkpunten over de stad. Proef de heerlijke lokale keuken in traditionele tavernes en ontdek de levendige markten vol met verse producten en ambachtelijke goederen. Porto bruist van energie, kunst en cultuur, met musea, galerieën en een bruisend nachtleven dat de stad een onweerstaanbare bestemming maakt voor reizigers van over de hele wereld.

Hoewel Porto een stad is die veel te bieden heeft, kunnen 3 dagen voldoende zijn om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en de sfeer van de stad op te snuiven. Hier zijn enkele suggesties voor wat u tijdens uw 3-daagse verblijf in Porto kunt doen:

Dag 1: Verken het historische centrum

  • Begin uw eerste dag in Porto door het historische centrum te verkennen. Bezoek de iconische Bolhão-markt en geniet van de lokale sfeer terwijl u door de kleurrijke kraampjes wandelt.
  • Loop vervolgens naar de Sé do Porto, de imposante kathedraal van de stad, en geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf de nabijgelegen uitkijkpunten.
  • Wandel door de smalle straatjes van Ribeira, een charmante wijk langs de rivier de Douro, en bewonder de traditionele huizen en levendige sfeer.
  • Sluit de dag af met een ontspannen diner in een van de vele restaurants aan de waterkant en geniet van de lokale specialiteiten zoals bacalhau (gezouten kabeljauw) en portwijn.

Dag 2: Ontdek de wijnkelders en de rivier de Douro

  • Breng uw tweede dag door met het verkennen van de wijnkelders van Porto, gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Douro. Bezoek enkele van de beroemdste portwijnhuizen zoals Taylor’s, Sandeman en Graham’s, en leer meer over de geschiedenis en productie van deze wereldberoemde wijn.
  • Maak een ontspannen boottocht over de rivier de Douro en geniet van het prachtige landschap van de wijngaarden en heuvels die de rivier flankeren.
  • Verken de wijk Vila Nova de Gaia aan de overkant van de rivier en geniet van een heerlijke lunch in een van de vele restaurants met uitzicht op Porto.

Dag 3: Bezoek bezienswaardigheden buiten het stadscentrum

  • Op uw laatste dag kunt u enkele van de bezienswaardigheden buiten het stadscentrum van Porto verkennen. Breng een bezoek aan de prachtige tuinen van de Fundação de Serralves en bewonder de moderne kunst in het nabijgelegen Serralves Museum.
  • Bezoek ook de imposante Casa da Música, een architectonisch meesterwerk ontworpen door Rem Koolhaas, en geniet van een rondleiding door dit indrukwekkende concertgebouw.
  • Sluit uw verblijf in Porto af met een ontspannen wandeling langs de prachtige stranden van Foz do Douro, waar u kunt genieten van de frisse zeelucht en het prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Kortom, met een goed geplande route en een beetje organisatie kunt u Porto in 3 dagen zeker goed verkennen en van de hoogtepunten van de stad genieten. Probeer uw vliegtickets zo te regelen dat er optimale tijd beschikbaar is in de stad zelf. Kom vroeg aan en vertrek laat. Boek eventueel een nachtje ectra in het hotel en vertrek dn ’s morgens vroeg. Op die manier is men daadwerkelijk 3 volle dagen beschikbaar.

Porto is opmerkelijk kleiner dan hoofdstad Lissabon, maar dat is geen reden om de stad te bezoeken. Het centrum is compact en de uitzichtpunten zijn prachtig. Ook de omliggende bezienswaardigheden (Douro – stranden) kan men gerust meepikken tijdens een Porto citytrip.