Citytrip

Opaalkust bezoeken met kinderen

De Opaalkust, gelegen aan de noordkust van Frankrijk, is inderdaad een prachtige bestemming om met kinderen te bezoeken. Met zijn schilderachtige kustlijn, charmante dorpjes en diverse activiteiten biedt deze regio een geweldige mix van natuur, cultuur en plezier voor het hele gezin. Hier zijn vijf tips voor een onvergetelijk bezoek aan de Opaalkust met kinderen.

Op reis naar de opaalkust met kinderen

Verken de Kustlijn en Stranden

De Opaalkust staat bekend om zijn indrukwekkende krijtrotsen en prachtige stranden. Neem de tijd om de kinderen mee te nemen op een ontdekkingsreis langs de kustlijn. Wandelen langs de kliffen, zoals de beroemde Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, biedt adembenemende uitzichten en geweldige fotomomenten. Vergeet niet om verrekijkers mee te nemen om de zeevogels te spotten die langs de kust vliegen. Op de stranden kunnen kinderen schelpen verzamelen, zandkastelen bouwen en genieten van de frisse zeelucht.

Bezoek Traditionele Vissersdorpjes

De Opaalkust herbergt charmante vissersdorpjes met kleurrijke huisjes en gezellige marktpleinen. Breng een bezoek aan plaatsen zoals Wissant en Audresselles, waar kinderen kunnen genieten van de lokale sfeer en misschien zelfs een echte vissersboot kunnen zien. Probeer lokale lekkernijen zoals verse vis en zeevruchten in een van de lokale restaurants. Een wandeling door deze dorpjes biedt ook de mogelijkheid om lokale ambachten te ontdekken en souvenirs te kopen.

Avontuur in Natuurreservaten

De Opaalkust herbergt diverse natuurreservaten die perfect zijn voor avontuurlijke gezinsuitjes. Het Parc Naturel Régional des Caps et Marais d’Opale biedt prachtige wandelpaden en fietsroutes door ongerepte natuur. Organiseer een picknick en geniet van een dag vol buitenactiviteiten. Sommige reservaten hebben speciale educatieve programma’s voor kinderen, waar ze meer te weten kunnen komen over de lokale flora en fauna. Let op vogels, konijnen en andere dieren die in deze ongerepte omgeving leven.

Bezoek Familieattracties & vergeet Nausicaa zeker niet.

Voor wat meer opwinding kunnen gezinnen enkele van de familieattracties in de regio verkennen. Nausicaá, gelegen in Boulogne-sur-Mer, is een van de grootste aquaria van Europa en biedt een fascinerende onderwaterwereld met zeedieren van over de hele wereld. Een bezoek aan dit aquarium is zowel leuk als educatief voor kinderen. Daarnaast zijn er avonturenparken en speeltuinen langs de kust die garant staan voor uren speelplezier voor de kleintjes. Reken gerust meer dan een halve dag uit voor het aquarium. Het is een indrukwekkende zaak!

Cultuur en Geschiedenis Ontdekken

Leerzame uitstapjes naar historische bezienswaardigheden voegen een educatief element toe aan het gezinsavontuur. Breng een bezoek aan het middeleeuwse stadje Montreuil-sur-Mer, omgeven door imposante vestingmuren. Verken het kasteel en ontdek de rijke geschiedenis van de regio. Daarnaast is het Historial de la Grande Guerre in Péronne een boeiend museum dat de Eerste Wereldoorlog belicht, met interactieve tentoonstellingen die ook voor kinderen interessant zijn.

Weekend Opaalkust met kinderen

In totaal biedt de Opaalkust een scala aan activiteiten die aansluiten bij de interesses en energie van kinderen, terwijl ouders genieten van de natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van deze betoverende regio. Vergeet niet om flexibel te zijn en ruimte te laten voor spontane ontdekkingen tijdens jullie reis. Vergeet ook zeker niet de rugzak om de allerkleinsten te vervoeren. Op die manier kun je toch nog de prachtige kliffen bewandelen. Deze zijn namelijk niet echt buggy-proof!