Citytrip

Autovakantie dicht bij huis

Een autorondreis door één van volgende streken: Normandië, Bretagne, de Opaalkust, het Zwarte Woud, de Elzas en de Eifel – belooft een onvergetelijke ontdekkingsreis langs betoverende landschappen, rijke culturen en historische schatten. Laat me je meenemen op een virtuele tour langs deze fascinerende bestemmingen. Het hoeft niet altijd een citytrip te zijn, maar men kan ook niet zo ver van België een leuke autorondreis organiseren. Dankzij de wagen kan men van hoogtepunt naar hoogtepunt rijden en meer zien tijdens één enkele reis. We sommen enkele prachtige streken op:

Mooie regio’s niet zo ver van België

Normandië

Gelegen in het noordwesten van Frankrijk, staat bekend om zijn indrukwekkende kustlijn, schilderachtige dorpjes en historische betekenis. Begin je reis in het wereldberoemde Mont Saint-Michel, een betoverend eilandklooster dat majestueus uit de zee oprijst. Verken de D-Day-stranden, waar de geschiedenis herleeft, en breng een bezoek aan de indrukwekkende kathedralen van Rouen en Bayeux. Boek een weekend in Rouen en bezoek relatief vlot een hoop hoogtepunten van het hoger gelegen deel van Normandië.

Bretagne

Met zijn ruige kustlijn en Keltische erfgoed, biedt een betoverende mix van natuurlijke schoonheid en historie. Verken de Roze Granietkust, een buitengewoon landschap van rotsen met tinten roze en oranje. Ontdek de mysterieuze megalithische monumenten van Carnac en geniet van de lokale keuken met heerlijke crêpes en cider.

De Opaalkust

Gelegen in het noorden van Frankrijk. Het is een pareltje met schilderachtige kliffen en charmante badplaatsen. Onder andere de Cap Blanc Nez is een hoogtepunt, bekend om zijn adembenemende klifformaties. Maak een ontspannen wandeling langs het strand en geniet van de rustgevende atmosfeer. Met kinderen (of zonder) zakt men zeker eens af naar Nausicaa, het grootste aquarium van Europa.

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud, gelegen in Duitsland, is een sprookjesachtige bestemming met dichte bossen, charmante dorpjes en ambachtelijke tradities. Breng een bezoek aan Triberg, de thuisbasis van indrukwekkende watervallen en de beroemde klokkenmakerskunst. Verken schilderachtige routes zoals de Schwarzwaldhochstrasse en geniet van de prachtige uitzichten.

Elzas

De Elzas, gelegen aan de grens van Frankrijk en Duitsland, is een regio van schilderachtige schoonheid en culturele diversiteit. Verken de wijngaarden en vakwerkhuizen in pittoreske steden als Colmar en Straatsburg. Proef de lokale wijnen en geniet van de unieke sfeer die de Franse en Duitse invloeden hier creëren.

Eifel

De Eifel, gelegen in Duitsland, biedt een betoverend landschap van vulkanische oorsprong en historische kastelen. Verken het Nationaal Park Eifel met zijn schilderachtige meren en weelderige bossen. Bezoek het charmante stadje Monschau met zijn middeleeuwse charme en bewonder de majestueuze Burg Eltz, een van de best bewaarde kastelen in Duitsland.

Met de auto op vakantie

Al deze bovenstaande autorondreizen zijn een reis door de tijd, langs dramatische kustlijnen, middeleeuwse architectuur, en adembenemende natuurlijke schoonheid. Van de geschiedenis doordrenkte plekken in Normandië tot de betoverende sfeer van de Elzas en het mystieke Zwarte Woud, elke bestemming heeft iets unieks te bieden. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur, proef de heerlijke gerechten en laat je betoveren door de diversiteit van deze prachtige regio’s. Het is een avontuur dat je zintuigen zal prikkelen en je hart zal veroveren. Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeeden. Europa heeft een hoop meer te bieden. Iets verder, maar wondermooi, zijn de Noord-Italiaanse meren. Hoogtijd om de mogelijkheden eens te bekijken en een tripje te plannen.