Citytrip

Bestemming voor een familieweekend in België

Een familieweekend in België biedt een scala aan mogelijkheden voor plezier, avontuur en ontdekkingen, vooral als je jonge kinderen hebt. Hier zijn vijf tips voor leuke plekken voor een familieweekend met jonge kinderen in België, waaronder Kluisbos, Kasterlee, Heuvelland, Doornik en Manhay.

1. Kluisbos

Het Kluisbos, gelegen in de prachtige Vlaamse Ardennen, is een ideale bestemming voor gezinnen die van de natuur houden. Dit uitgestrekte bos biedt talloze wandel- en fietspaden, perfect voor ontspannende gezinswandelingen of fietstochten. Kinderen zullen genieten van het verkennen van de bossen, het ontdekken van verborgen paden en het spotten van wilde dieren.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Kluisbos is de avontuurlijke speeltuin, waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving. Met glijbanen, schommels en touwbruggen zullen kinderen zich hier urenlang vermaken terwijl ouders ontspannen op de nabijgelegen picknickplaatsen.

2. Kasterlee

Kasterlee, gelegen in de provincie Antwerpen, staat bekend om zijn sprookjesachtige bossen en pittoreske dorpjes. Een populaire attractie voor gezinnen is het Kabouterbos, een betoverend speelparadijs waar kinderen op zoek kunnen gaan naar kabouterhuisjes, klimmen op speeltoestellen en genieten van interactieve speelelementen.

Voor een onvergetelijke ervaring kunnen gezinnen een ritje maken met de authentieke stoomtrein van Kasterlee naar Turnhout, langs schilderachtige landschappen en charmante dorpjes. Onderweg kunnen kinderen genieten van het magische uitzicht en de unieke sfeer van een historische treinreis.

3. Heuvelland

Het Heuvelland, gelegen in het zuidwesten van België, biedt een adembenemend landschap van glooiende heuvels, weelderige wijngaarden en schilderachtige dorpjes. Voor gezinnen die van actie houden, is er de Kemmelberg, waar avontuurlijke wandelpaden en mountainbikeroutes wachten om ontdekt te worden.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Heuvelland is een trip naar de Rodeberg, waar gezinnen kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de regio vanaf de uitkijktoren. Met zijn schilderachtige picknickplaatsen en uitgestrekte grasvelden is de Rodeberg de perfecte plek voor een ontspannen middag in de natuur.

4. Doornik

Doornik, gelegen in de provincie Henegouwen, is een charmante stad met een rijke geschiedenis en architecturale pracht. Voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in cultuur en erfgoed, biedt Doornik een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de imposante Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het historische Belfort van Doornik.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Doornik is een wandeling langs de schilderachtige oevers van de rivier de Schelde, waar gezinnen kunnen genieten van het schilderachtige landschap en de rustige sfeer. Langs de rivier zijn er ook tal van speeltuinen en parken waar kinderen kunnen spelen en plezier kunnen maken in de buitenlucht.

5. Manhay

Manhay, gelegen in de prachtige Ardennen, is een paradijs voor gezinnen die houden van avontuur en natuurlijke schoonheid. Met zijn uitgestrekte bossen, schilderachtige valleien en kabbelende beekjes biedt Manhay een scala aan outdoor-activiteiten, waaronder wandelen, fietsen en kajakken.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Manhay is een trip naar het Parc Chlorophylle, een educatief natuurpark waar kinderen spelenderwijs kunnen leren over de flora en fauna van de Ardennen. Met zijn avontuurlijke speeltuinen, boomtoppenpaden en interactieve tentoonstellingen is Parc Chlorophylle een geweldige plek voor gezinnen om samen plezier te hebben en nieuwe dingen te ontdekken.

Kortom, België biedt tal van leuke en boeiende bestemmingen voor een familieweekend met jonge kinderen. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, culturele ontdekkingen of gewoon quality time wilt doorbrengen met je gezin, deze vijf tips bieden een perfecte mix van plezier, avontuur en ontspanning voor alle leeftijden.